Aandelen blijven goedkoop
De Europese en Amerikaanse beurzen zijn dit jaar omhoog gegaan, maar aandelen blijven relatief goedkoop. Ondanks een regen aan positieve macrocijfers uit de VS en grote Europese landen, lijken beleggers weinig vertrouwen te hebben in de groeikracht van beursfondsen. De krant baseert dit onder andere op de zogeheten yieldratio.
DE TELEGRAAF
‘Mogelijke beursgang Ziggo zonder Nederlandse banken’
De Nederlandse kabelaar Ziggo heeft Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Deutsche Bank en UBS ingehuurd om de beursgang van het bedrijf te begeleiden. Nederlandse banken komen niet voor. Schrijnend, aldus commentaar op de Zuid-As. ,,Nederland gaat dezelfde kant op als België, we doen geen enkele transactie meer zelf”, aldus een bankier tegen de krant.
DE VOLKSKRANT
'Plannen om Wegener weer Nederlands te maken'
Een groep Nederlandse banken wil uitgever Wegener weer in Nederlandse handen brengen. Dat schrijft de krant op basis van een interne mail die de topman van Wegener, Truls Velgaard, vorige week heeft verstuurd aan zijn medebestuurders. De uitgever zou Mediagroep Limburg moeten kopen en als Nederlands krantenbedrijf weer genoteerd moeten worden aan de Amsterdamse beurs, aldus de krant. De banken zouden het plan vorige week hebben voorgelegd aan het moederbedrijf van Wegener, Mecom. Die zou echter niet mee willen werken.
EN VERDER IN HET NIEUWS
Prijsexplosie (De Telegraaf)
Boodschappen doen in de supermarkt wordt snel duurder. De Telegraaf opent dan ook met de kop `Prijsexplosie in supermarkt'. Met name verse artikelen als aardappelen en vlees blijken in februari met tien procent te zijn gestegen, volgens metingen van onderzoeksbureau Gfk. Maar ook de prijzen van andere artikelen stijgen, want fabrikanten als Unilever, Heineken en Douwe Egberts hebben te maken met hogere grondstofprijzen en die berekenen ze door aan de supermarkten. Overigens is Nederland nog steeds een van de goedkoopste Europese landen om boodschappen te doen.
Postnl (De Telegraaf en AD)
Over een kleine twee maanden zal de naam TNT Post niet meer bestaan, weten De Telegraaf en het AD. Vanaf eind mei zal het bedrijf namelijk verder opereren onder de naam Postnl. Dat zou onder meer blijken uit het deponeren van die naam bij het merkenbureau voor de Benelux. De reden is dat TNT zich binnenkort splitst in twee aparte beursgenoteerde bedrijven. Het postbedrijf is daarom toe aan een nieuwe naam. Naar verluidt verandert de kleur van de brievenbussen voorlopig niet en heeft ook het logo van Postnl een oranje kleur.
Flitspaal (AD)
In Europees verband wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe flitspaal, schrijft het AD. De camera zal veel verkeersovertredingen tegelijk kunnen vastleggen, zoals bumperkleven, kind op voorbank, gordel niet om, mobiel bellen en zelfs de bandenspanning. Binnen vijf jaar moet het nieuwe apparaat langs de Nederlandse wegen staan. Ook ziet het OM veel in een proef met een verplaatsbare flitspaal op het Nederlandse wegennet. Dat systeem werkt niet zoals de traditionele flitspaal met meetlussen in de weg, maar met laserstralen.
Preventief fouilleren (AD)
Preventief fouilleren mag vaker en sneller in het hele land kort worden ingezet. Met name gaat het dan om bijvoorbeeld een verwachte veldslag tussen voetbalhooligans te voorkomen. Dat staat volgens het AD in een wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), dat donderdag wordt gepresenteerd. Preventief fouilleren mag nu nog alleen als de gemeenteraad vooraf daarvoor toestemming geeft. Via de nieuwe wet mogen burgemeesters per direct een risicogebied in hun gemeente aanwijzen, waar de politie twaalf uur lang iedereen preventief mag fouilleren.
Opknapbeurt (Metro)
De gemeente Den Haag gaat vaker kansarme jongeren inzetten om panden op te knappen, schrijft Metro. Het eerste project in deze opzet is het herstellen in de oorspronkelijke staat van de 's-Gravenhaagse Stadsrijschool. ,,Dankzij de inzet van een clubje werkzoekende jongeren hebben we alle kapotte hout- en stucwerk volgens de regelen der kunst gerepareerd'', aldus Eddy Smit van de Stichting Leerwerkprojecten voor de Bouw regio Haaglanden. Het is de bedoeling dat de jongeren die aan dit project hebben meegewerkt een vervolgopleiding in de bouwsector krijgen.
MediaWatch (Disclaimer)
De MediaWatch van het ANP signaleert belangrijk en/of opvallend nieuws dat andere media (kranten, radio, tv, internet) brengen. Het ANP is niet verantwoordelijk voor de berichtgeving van andere media.
Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl